ÖSTERMALMSTORG/KREJAREN

– UNIK BYGGNAD MED FANTASTISKT LÄGE

Stockholms nya landmärke får Contigas prefabstomme
I oktober 2007 påbörjades bygget av ett nytt hus inom Kvarteret Krejaren 2 vid Östermalmstorg, Stockholm. Huset är en sk mixed use-fastighet som rymmer både kontor, handel och bostäder.
– Den här typen av fastighet är väldigt funktionell och är ett rätt vanligt sätt att bygga i befintlig stadsmiljö, säger Louise von Bahr på arkitektfirmanEquator Stockholm. Fastigheten kommer att inrymma ca 4 100 kvm handel 5 000 kvm kontor och 1 600 kvm bostäder.

 

Nytt inslag i välkänd Östermalmsmiljö
– Från Stockholm stads sida har det efterfrågats ett nytt anslag med modern arkitektur. Kvarteret Krejaren ger ett modernt och samtida uttryck, med en mönstrad glasfasad i gråsvart och ljusgrått. Läget är exceptionellt med det vackra Östermalmstorg, fortsätter Louise von Bahr.

 

Tillgodoser stadens behov
En viktig del i Equator Stockholms arbete har varit att tillgodose stadens förutsättningar.
– I gatuplanet, där förutsättningarna är de rätta för handel är det mycket glas och en stor öppenhet. Dessa ytor samt ytterligare två våningar ska bli Åhléns. Därefter följer fyra våningar av högkvalitativa kontorslokaler. Högst upp, där det är både tyst och ljus, byggs tio bostäder på vardera ca 120 kvm. De boende har även tillgång till en gemensam gård på ca 230 kvm.
Hela miljön är unik, öppen och tilltalande, avslutar Louise von Bahr.

Bjälklagsyta: 8.200 kvm
Stålstomme: 235 ton
Väggar: 3.857 kvm
Produktionstid 2008 – 2010
Arkitekt: Equator Stockholm AB
Beställare: Peab
Byggherre: Dematris förvaltning AB