RADISSON BLU

Contigas prefabstomme i Uppsalas nya resecentrum
Under våren 2011 ska Radisson Blu invigas. Det bågformade hotellet byggs intill centralstationen med närhet till både centrum, Uppsala konserthall och kongresscenter. Förutom 184 rum erbjuder hotellet bland annat restaurang, fem mötesrum och ett fitnessrum. – Hotellet byggs ovanpå fem meter höga betongpelare och har en hög glassockel som ger intrycket av att hela anläggningen svävar, berättar Susanne Wedin, projektledare på Contiga. Halva huset kommer även ha två källarplan. Den andra halvan börjar direkt vid markplan, vilket gör att hotellet får sju våningar på den ena sidan och fem på den andra.

Fokus på hotell och konferens
Fasaden blir i ett ljusgrått och blankt klinkermaterial. Framför fönstren skapas sol- och buller- skyddande glasprismor som ger ett spännande skuggspel på den blanka fasaden.
– Radisson Blu blir en del av det nya resecentrum som skapas i Uppsala och vänder sig både till hotell- och konferensgäster. Arkitektfirman bakom det nya hotellet är Reflex arkitekter i Stockholm. Radisson Blu kommer att drivas av Winn Hotel Group, avslutar Susanne Wedin.

 

Bjälklagsyta: 8.500 kvm
Stålstomme: 250 ton
Betongväggar: 3.500 kvm
Produktionstid: sept 2010 – jan 2011
Arkitekt: Reflex arkitekter
Beställare: NCC Construction
Byggherre: Uppsala Akademiförvaltning