NYHETER - CONTIGA AB

Ny VD för Abetong och Contiga AB

NYHETER

FILIP STEN BLIR NY VD FÖR ABETONG OCH CONTIGA AB

Filip Sten är ny vd för Abetong AB och Contiga AB, som tidigare i år förvärvades till 100 procent av HeidelbergCement.

– Det ska bli riktigt spännande och utmanande att leda två så framgångsrika företag, säger han.

Filip har lång erfarenhet från betongbranschen, nästan 20 år i olika företag och på olika positioner, främst inom marknad och försäljning.

– Jag kom in i betongbranschen via Cementa och sedan kom jag aldrig ur den igen, säger han och skrattar. Det är en jordnära bransch, stabil och trevlig, och materialet, betongen, är ju helt fantastisk i all sin enkelhet. Stål däremot är ett material jag inte jobbat med tidigare. Det ska bli mycket intressant att lära sig mer om det.

Filip Sten började sin tjänst den 1 september.

Abetong och Contiga ingår i den internationella byggmaterialkoncernen HeidelbergCement, som har cirka 60 000 anställda i fler än 60 länder.

Abetong AB är ett av landets ledande företag inom prefabricerade betongelement och betongbaserade lösningar. Verksamhet är indelad i tre marknadssegment, anläggning, hus och lantbruk. Tillverkningen sker vid sex fabriker, Falkenberg, Varberg, Vislanda H, Vislanda S, Kvicksund och Hallstahammar.

Contiga AB är den största svenska producenten av prefab stommar med egen tillverkning av både stålstomme och betongelement. Tillverkningen finns i Norrtälje och entreprenader utförs till största del i Storstockholm och Mellansverige.