HISTORIK

LÅNG ERFARENHET AV PREFAB

Grunden till vad som idag är Contiga AB startades 1973 av Rolf Nyström. Företaget hette då Norrtälje Svets och var en smidesverkstad för bland annat legotillverkning av ugnar och byggnadssmide. Norrtälje Svets gjorde tidigt succé med ett eget stomsystem av bärande stommar, vilket 1985 bidrog till storordern på stommen till SAS nya huvudkontor i Frösundavik.

 

STÖRSTA UPPDRAGET

Contiga färdigställde 2012 entreprenad till nya storsjukhuset NKS i Solna, en order på över 200 miljoner.

 

FRAMGÅNGAR I NORGE

Under tidigt 1990-tal började Norrtälje Svets att på allvar marknadsföra sig även i Norge och 1995 var omsättningen fördelad ca 50/50 mellan den svenska och den norska marknaden. Stora jobb som vi utfört i Norge inkluderar bl a Gardermoen flygplats och Nya Rikshospitalet. En skicklig konkurrent vid den här tiden var norska företaget Contiga AS.

 

EGEN FABRIK I NORRTÄLJE

1999 förvärvade Contiga AS Norrtälje Svets och vi fick vårt nya namn
Contiga AB. Förvärvet resulterade i en helt ny betongelementfabrik i Norrtälje som invigdes 2000. År 2005-2007 gjordes en stor utbyggnad med ytterligare en ny hall för produktion av inner- och ytterväggar i betong. Därmed har Contiga AB en unik konkurrensfördel i vår del av Sverige: att kunna erbjuda egentillverkade håldäck, väggelement, pelare och balkar i betong och stålkonstruktioner för stommar till hus.

 

ÄGARFÖRHÅLLANDE

Contiga AB hör sedan september 2015 till Nordic Precast Group vilka ägs av HeidelbergCement Northern Europe AB.