UGGLAN

SEX PUNKTHUS I SUNDBYBERG

– 130 lägenheter byggs i naturnära område
I Sundbyberg bygger just nu Veidekke tre punkthus och under 2008 planeras ytterligare tre. Sammanlagt kommer runt 130 bostadsrättslägenheter att ta form i en naturnäramiljö med utsikt över Lötsjön och Sundbyberg. Contiga levererar 12.500 kvm betongbjälklag, 104 ton stålstomme och 4.300 kvm väggar till de sex punkthusen.

Högt beläget
– Fasaden kommer att putsas i två olika ljusgråa kulörer. Husen kommer att ligga vackert beläget uppe på en höjd. Beroende på var husen står kommer våningsplanen att spänna mellan fem och sju våningar, förklarar arkitekt Fredrik Ekman på White Arkitekter.

Paradvåningar med takterrass
Tillsammans med Stöhyveln och Tussmötevägen ingår Ugglan 22 i det så kallade kärnpunktprojektet. – Ett av husen i Ugglan får två paradvåningar med tillgång till varsin 30 kvm stor takterrass med utsikt över sjön Lötsjön, säger Fredrik Ekman.

Uppslaget till kärnpunktprojektet
– Idén till kärnpunktprojektet kommer från en tävling arrangerat av Veidekke SABO. Uppgiften var att skapa billiga hyresrätter för under 1.100 kr per kvm/år. Tillsammans med arkitekt Lisa Melin deltog jag i tävlingen och tillsammans med Veidekke fick vi ett hedersomnämnande.
Dessutom fick vi uppdraget att rita några kärnpunktprojekthus i Täby Kyrby, Gubbängen, Östberga och i Sundbyberg. Alla husen har en likadan kärna vad gäller utseendet på badrum, trapphus, hiss och fasadens yttre former, avslutar Fredrik Ekman.

Contiga har fått ansvaret att leverera prefabstommarna till projekten i Gubbängen, Östberga och Sundbyberg.

Bjälklagsyta: 12 500 kvm
Stålstomme: 104 ton
Väggar: 4 300 kvm
Produktionstid: oktober 2007 – juni 2008
Arkitekt: White Arkitekter
Totalentreprenör: Veidekke Bygg Stockholm AB
Byggherre: Veidekke Bostad AB